.
Published On: Fri, Dec 22nd, 2017

“Radiofest 2017” mbahet të shtunën

Share This
Tags

Në prag të festave të fundvitit Radio Gjakova të shtunën organizon manifestimin tradicional të radiove “Radiofest 2017”.

Sikurse edhe në edicionet e kaluara, edhe në këtë edicion të 13-të, gara në mes të radiostacioneve është zhvilluar në tri kategori: reportazh, raport radiofonik dhe spote publicitare.

Tema e sivjetme e reportazhit ishte “Trashëgimia Kulturore, thesari ynë”, temë rreth së cilës edhe janë fokusuar gazetarët pjesëmarrës. Kjo temë është përzgjedhur për faktin se trashëgimia kulturore është pasqyrë e vlerave dhe e nivelit kulturor të një populli.

Prandaj, pasuria e madhe e trashëgimisë kulturore e historike nga çdo cep i trojeve shqiptare ka vënë në kërkim gazetarët e radiove shqiptare pjesëmarrëse në këtë festival që të përgatisin radioreportazhe cilësore me llojllojshmëri temash.

Edhe në edicionin e sivjetmë marrin pjesë rreth 30 radio nga të gjitha trevat shqiptare, përfaqësuesit e radiostacioneve nga Tirana, Prishtina, Shkupi, Ulqini, Mitrovica, Shkodra, Prizreni, Vlora, Ferizaj, Elbasani, Peja, Lushnja, Kukësi, Podujeva, Fieri, Istogu, Klina dhe Gjakova nikoqire.

Gjatë një jave në valët e Radio Gjakovës janë transmetuar materialet konkurruese të festivalit, ndërsa juria e veçantë të shtunën prej orës 18:30 në hotelin “Royal Kalaja” në Gjakovë do të ndajë çmimet për fituesit./radiogjakova/