.

Aucklandi, një Gjakovë e vogël në Zelanden e Re

Aty jeta ka filluar para 700 viteve me ardhjen e një popullate të quajtur Maori nga ujdhësat për rreth si Fiji, Samoa, Tonga, Tahiti. Me kalimin e viteve aty kanë ardhur njerëz nga gjithë bota. Janë shtuar komunitetet. Njëra ndër ta padyshim është ai i shqiptarëve, konkretisht ai i gjakovarëve. Thonë se gjakovarë e shqiptarë gjen kudo More...

by rdiogjk | Published 6 years ago
By rdiogjk On Sunday, December 1st, 2013
0 Comments

Historia e Mike Dusit, producentit të Hollywood-it me rrënjë nga Gjakova

Ai nuk di të flas shumë në gjuhën shqipe, por di ta thotë shqip dhe me mburrje që është shqiptar. Babai i tij është nga Qerimi i Gjakovës, nëna nga Mirdita kurse ai vet një nga aktorët dhe producentët More...

By rdiogjk On Sunday, November 24th, 2013
0 Comments

Fahredin Meqa, bjeshkatari me 80 vite mbi supe

Udhëtimet jo shumë të zakonshme për moshen e tij për të përshkruar rrugë, shtigje, kullota, male e deri tek majet më të larta shqiptare e bëjnë një shembull të një jete të shëndetshme. Fahredin More...

By rdiogjk On Sunday, September 29th, 2013
0 Comments

Shani Doli, një qylahxhi i moçëm

Qeleshpunuesit dikur qëndron rend njëri pas tjetrit në Çarshinë e Madhe. Bashkë me zejet tjera i dhanë jetë këtij qyteti duke e shëndrruar Çarshinë e vjetër si “zemren ekonomike të Gjakovës”. More...

By rdiogjk On Sunday, August 25th, 2013
0 Comments

Një shekull jetë aktiv, historia e bacës Dinalush

Është puna ajo që e mban njeriun. Ajo që i shëndron vitet e pleqërisë në vite të rinisë,  ajo që na e zgjatë e na e bën jetën më të shëndetshme. Xheladin Nushi, i njohur për të gjithë ne si More...

By rdiogjk On Tuesday, August 13th, 2013
0 Comments

Rrëfimi për eksplorimin e bukurive shqiptare, aventurat e Nëntor Osekut (FOTO)

Në ditët e sotme, më shumë se kurrë, kemi lirinë të vizitojmë Shqipërinë dhe të themi që jemi freskuar nga uji i detit adriatik apo jonian, kemi prekur lartësitë e Llogarasë, apo thjesht kemi kaluar More...

By rdiogjk On Friday, June 14th, 2013
0 Comments

Gjakovari që e bëri historinë në Suedi (VIDEO)

Gjakovë- Një hartë e Suedisë me një lartësi prej 2.7 metrash dhe me një peshë mbi një ton, e ndërtuar në tërësi nga çeliku, e formësuar në formë të një froni mbretëror dhe me një kurorë mbretërore More...

By rdiogjk On Thursday, June 6th, 2013
0 Comments

Amiri gjakovarëve: Faleminderit që më mbështesni!

Një 23 vjeçar, shtatshkurtër, i vlerësuar talent i futbollit në një vend burim talentesh ku nuk pyetet për etninë, por vetem për punen, ishte arsyeja që kishim marrë rrugen drejt qytetit bregdetar shqiptar, More...

By rdiogjk On Monday, May 27th, 2013
0 Comments

Një jetë me Vëllaznimin

Në hyrje të shtëpisë dëgjohej Radio Gjakova e ai është i apasionuar me gjërat që e karakterizojnë Gjakovën. Radio e admirimi i pafund për klubin futbollistik “Vëllaznimi” e kanë bërë që jeta More...

By rdiogjk On Saturday, May 11th, 2013
0 Comments

Genc Hoxha, kur futbolli të mbron jetën

Gjakovë- Atë natë prilli të vitit 1999, vetëm në një lagje të qytetit, u vranë rreth 60 kosovarë. E, ai ndoshta shpëtoi vetëm se e dinte një emër futbollisti. Se i kujtohej që Oleh Blokhin në vitet More...