.

Rizvanolli, familja që e filloi historinë e transportit rrugor

Një autobus i firmës “Krupp” po çante pluhurin në një rrugë të pashtruar. Brenda tij 44 udhëtarë, të gjithë për herë të parë të hipur në një autobus. Reagimet e tyre ishin shumë të çuditshme. Shumë prej tyre ishin të habitur me atë që po e përjetonin. Kështu disi mund të jetë dukur udhëtimi i parë me një autobus në More...

by rdiogjk | Published 2 years ago
By rdiogjk On Sunday, December 28th, 2014
0 Comments

Fred Conrad, fotografi i “New York Times” që i tregoi botës për luftën në Gjakovë

Fred Conrad, fotograf për The New York Times, ka rrëfyer për rrugëtimin dhe qëndrimin e tij në Kosovë gjatë luftës së vitit 1999. Conrad kujton kohën kur Kathy Ryan, drejtoreshë e fotografisë për “The More...

By rdiogjk On Wednesday, March 12th, 2014
0 Comments

Valbona, mrekullia që na fton për ta shijuar

Komuna Margegaj, është një komunë e vogël në rrethin e Tropojes, me vetëm 4 mijë banorë. Por, dhurata që natyra e ka rezervuar për të, po e qon Margegajn drejtë një vendi mjaft të kërkuar në aspektin More...

By rdiogjk On Monday, February 17th, 2014
0 Comments

“Yjet” që ‘zbriten’ nga “galaktika” e Realit në Gjakovë

Të gjithë e kemi nga një sozi diku në botë, por gjasat që ta takosh një ditë teksa ecën rrugëve janë shumë të vogla. Ngjashmëria me dikë tjetër mund të të sjellë telashe, por edhe krenari në More...

By rdiogjk On Tuesday, February 11th, 2014
0 Comments

Alkenti, njeriu që bën art me fruta

Bostani, pjepri, rrushi…  për ne janë vetëm fruta, të shijshëm dhe të mirë për shëndetin, por dikush i sheh me një sy tjetër, për t’i shndërruar në diçka të pabesueshme për një njeri More...

By rdiogjk On Sunday, January 26th, 2014
0 Comments

Qamili i Vogël, njeriu me vepër të madhe

Një epitaf me pesë vargje që gjendet në njërin prej varreve në varrezat e qytetit të Gjakovës, tregon më së miri për jetën dhe veprën e njeriut që tash e njëzet e dy vjet shtrihet aty, Qamil Muhaxhirit, More...

By rdiogjk On Monday, January 13th, 2014
0 Comments

“Sofra gjakovare” e Shkupit

Në vitin e largët 1892, Shkupi, një qytet nga ata të shumtët në Federaten Jugosllave, u pa nga disa famije gjakovare si një vend më i mirë për t’u jetuar. Kështu, në këtë vit, të njejtit moren vendime More...

By rdiogjk On Sunday, January 5th, 2014
0 Comments

Mimoza Kusari-Lila – këmbëngulëse dhe ambicioze

Kishin kaluar pak orë kur akrepat “kapërcyen” oren dymbëdhjetë të mesnates. Data e dita ishin ndërruar. Kalendari tregonte për diten e 16-të të muajit tetor të vitit 1975, dita shënonte tek More...

By rdiogjk On Sunday, December 15th, 2013
0 Comments

Aucklandi, një Gjakovë e vogël në Zelanden e Re

Aty jeta ka filluar para 700 viteve me ardhjen e një popullate të quajtur Maori nga ujdhësat për rreth si Fiji, Samoa, Tonga, Tahiti. Me kalimin e viteve aty kanë ardhur njerëz nga gjithë bota. Janë shtuar More...

By rdiogjk On Sunday, December 1st, 2013
0 Comments

Historia e Mike Dusit, producentit të Hollywood-it me rrënjë nga Gjakova

Ai nuk di të flas shumë në gjuhën shqipe, por di ta thotë shqip dhe me mburrje që është shqiptar. Babai i tij është nga Qerimi i Gjakovës, nëna nga Mirdita kurse ai vet një nga aktorët dhe producentët More...