.

Rëndësia e lëndës së edukatës fizike dhe sportit

Viti i ri shkollor që nisi këtë muaj erdhi me disa risi, por sa i përket lëndës së Edukatës Fizike ajo vazhdon të mos merret shumë seriozisht nga disa mësimdhënës dhe nxënës. Edhe pse është shumë e rëndësishme për shëndetin e nxënësve, kjo lëndë më shumë shihet si orë e lirë. Megjithatë, në komunën e Gjakovës vetëm More...

by rdiogjk | Published 2 months ago
By rdiogjk On Tuesday, September 12th, 2017
0 Comments

Qendra krijuese në Gjimnazin “Hajdar Dushi”

Gjimnazi i Gjakovës “Hajdar Dushi” dhe ai i Prishtinës “Xhevdet Doda” janë përzgjedhur si shkolla pilot për të përfituar nga programi USAID-it për përkrahje të adoleshentëve pas mësimit të rregullt. Ky More...

By rdiogjk On Friday, September 8th, 2017
0 Comments

“Të rinjtë çiklojnë” në Gjakovë

Në kuadër të projektit “Promovimi i Aftësive për Punësimin e të Rinjëve”, të premten organizata Rinia Aktive e Gjakovës dhe Qendra Rinore, kanë nisur aktivitetet rinore që shënojnë muajin More...

By rdiogjk On Friday, September 8th, 2017
0 Comments

Festivali i Arkitekturës zhvendoset në Gjakovë

Në Gjakovë, tash e dy ditë me radhë është duke u mbajtur Festivali i Arkitektures. Kështu, në punëtorinë e organizuar të enjten në Jakova Inovation Center është prezentuar Sandra Jukhana dhe Luke Pirson. Lidhur More...

By rdiogjk On Saturday, September 2nd, 2017
0 Comments

Mozaiku i Alkentit hyn në librin e rekordeve Guinnes

Rekordet Botërorë Guinnes konfirmuan pranimin e rekordit të dytë të gjkovarit, Alkent Pozhegu. Mozaiku i Rita Orës i punuar me 15 maj të këtij viti tashmë zyrtarisht mozaiku më i madh i punuar me fara. Alkenti More...

By rdiogjk On Thursday, August 24th, 2017
0 Comments

Mbyllet me sukses projekti “Artistët e vegjël ‘thyejnë’ kufirin”

Është përmbyllur projekti ndërkufitar “Artistët e vegjël ‘thyejnë’ kufirin”, në të cilin morën pjesë 6 shkolla nga Gjakova dhe veriu i Shqipërisë. Me këtë rast, kryetari i Bashkisë More...

By rdiogjk On Tuesday, August 22nd, 2017
0 Comments

“Esnaf”, projekti që kërkon ta rikthejë tradicionalen në modë

Të hënën në mbrëmje në Çarshinë e Madhe mori jetë projekti “Esnaf” që ka si qëllim promovimin e produkteve moderne me motive tradicionale të krijuara nga artizanët gjakovarë. Me këtë rast, u More...

By rdiogjk On Tuesday, August 15th, 2017
0 Comments

Xhamia e Hadumit dhe Teqja e Sheh Banit në pulla postare

Posta e Kosovës ka lansuar në treg pullat postare me objektet e trashëgimisë kulturore të Gjakovës. Bëhet fjalë për objektet e Xhamisë së Hadumit dhe Teqesë së Sheh Banit. Muajin e kaluar Posta e Kosovës More...

By rdiogjk On Monday, August 14th, 2017
0 Comments

Ekspozohen makinat klasike

Me iniciativën e Oldtimer Club “Gjakova” e në mbështetje të Drejtorisë komunale të Kulturës, të dielën u eksopozuan dhe defiluan nëpër qytet automjetet klasike. Në këtë organizim morën pjesë More...

By rdiogjk On Friday, August 11th, 2017
0 Comments

Vandalizëm në “Ali Podrimja”, shkatërrohet rrethimi e vidhet frigoriferi

Persona të papërgjegjshëm dhe vandalë vazhdojnë ta kenë si cak Parkun Kulturor “Ali Podrimja”. Të premten, kamerat kanë fiksuar dy persona duke marrë frigoriferin që përdoret për ftohjen e pijeve More...