.

Akuzat e Alternativës, reagon Komuna e Gjakovës

Pas akuzave nga Alternativa, reagoi Komuna e Gjakovës. Përmes një deklarate për media, Komuna i quan pretendimet e Alternativës si të pavërteta. Për rastin tek rrethrrotullimi pranë Policisë, Komuna thotë se ka qenë qeverisja e kaluar që ka arritur kompromisin për dhënien lejeve të ndërtimit për tre objekte të banimit kolektiv në More...

by rdiogjk | Published 2 years ago
By rdiogjk On Thursday, April 12th, 2018
0 Comments

Alternativa akuzon Gjinin: Favorizon njerëzit e partisë me leje ndërtimi

Dega e Alternativës në Gjakovë gjatë një konference për media të mbajtur pasditen e së enjtes akuzoi Komunën e Gjakovës për shkelje në dhënien e lejeve ndërtimore për katër muajt e fundit që kur More...

By rdiogjk On Thursday, April 12th, 2018
0 Comments

PISA në Gjakovë, testi mbahet prej 16-23 prill

Me testet e para që kanë nisur në Prizren, zyrtarisht në Kosovë ka filluar testi Pisa – 2018. Drejtoria për Arsim njoftoi se në Gjakovë ky test do të mbahet për 8 ditë me radhë duke filluar nga data More...

By rdiogjk On Thursday, April 12th, 2018
0 Comments

Mbledhja e dëshmive për krime lufte, GSHC vijon punën

Grupi i Shoqërisë Civile për grumbullimin e dëshmive për krime lufte dhe përgatitjen e kallëzimeve penale kund kriminelëve serbë po vijon punën e tij. Përfaqësuesja e këtij grupi, Shkëndije Hoda, i More...

By rdiogjk On Thursday, April 12th, 2018
0 Comments

Gjakova së shpejti nis ndarjen e mbeturinave të riciklueshme

Në fund të këtij muaji, saktësisht prej datës 25 prill, në Gjakovë do të nisë skema e ndarjes së mbeturinave të riciklueshme në burim. Në Gjakovë dhe 6 komuna të tjera që janë përzgjedhur për More...

By rdiogjk On Thursday, April 12th, 2018
0 Comments

Anulohet greva, mësimi do vijojë normalisht

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës ka anuluar grevën e mësimdhënësve të paralajmëruar për nesër pasi Qeveria e Kosovës e procedoi në Kuvendin e Kosovës projektligjin për statusin More...

By rdiogjk On Thursday, April 12th, 2018
0 Comments

Mungesa e këndeve të veçanta, lajmërimet mortore shpërndahen kudo

Nëse vendos të shëtisësh nëpër qytetin e Gjakovës, ndër gjëra që do të vësh re më shumë janë edhe lajmërimet mortore. Në mungesë të këndeve të veçanta për njoftimin e popullatës, shfrytëzohet More...

By rdiogjk On Thursday, April 12th, 2018
0 Comments

DKRS hap thirrjen për subvencionimin e OJQ-ve dhe klubeve sportive

Organizatat joqeveritare dhe klubet sportive të komunës së Gjakovës, prej të enjtes mund të aplikojnë për subvencione në Drejtorinë e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve për këtë vit. Drejtoresha për Kulturë, More...

By rdiogjk On Monday, April 9th, 2018
0 Comments

Të rinjtë gjakovarë nuk janë të përfshirë në vendimmarrje

Organizata “Inno” në bashkëpunim me Institutin D4D të shtunën mbajti një tryezë të rrumbullakët me temë “Pjesëmarrja e të rinjve në zgjedhje. Adresimi i nevojave të tyre nga qeverisja e re lokale”. Rasim More...

By rdiogjk On Friday, April 6th, 2018
0 Comments

Gjakova ende pret kampusin universitar

Kanë kaluar 6 vite që kur Komuna e Gjakovës miratoi planin rregullativ për ndërtimin e kampusit universitar, mirëpo që nga ajo kohë përveç rrethimit dhe pastrimit sipërfaqësor të hapësirës afër Urës More...