.

Abuzimet që tentohen të bëhen në emër të riintegrimit

Procesi i riintegrimit për personat që kthehen nga vendet e Bashkimit Europian ballafaqohet me sfida të ndryshme. Në Gjakovë, ky proces koordinohet mes Zyrës për Komunitete dhe Kthim e Departamentit për Riintegrim të Personave të Riatdhesuar pranë Ministrisë së Punëve të Brendshme. Programi i riintegrimit është njëvjeçar kur personat More...

by rdiogjk | Published 2 days ago
By rdiogjk On Wednesday, February 21st, 2018
0 Comments

Të mbjellat, moti favorizon fermerët

Përkundër luhatjeve të shumta të temperaturave të ajrit, gjendja e kulturave bujqësore të mbjella në vjeshtë aktualisht vlerësohet e mirë. Ngricat dhe acari,  që në vitet e shkuara e kanë tipizuar More...

By rdiogjk On Tuesday, February 20th, 2018
0 Comments

Qendra e re për personat me aftësi të kufizuara pritet të hapet në mars

Projekti i Qendrës për Persona me aftësi të kufizuara është në fazën finale. Ndërtimi i objektit tashmë ka përfunduar, ndërsa kanë mbetur vetëm kompletimi nga brenda. Drejtoresha e shoqatës “Handikos”, More...

By rdiogjk On Tuesday, February 20th, 2018
0 Comments

KA i “Ngrohtores…”, Alternativa: MAPL kërkon të ketë edhe përfaqësues të opozitës

Dega e Alternativës në Gjakovës përmes një deklarate thotë se Ministria e Administrimit dhe Pushtetit Lokal iu ka dhënë atyre të drejtë sa i përket vërejtjeve për pjesëmarrjen e përfaqësuesve të More...

By rdiogjk On Tuesday, February 20th, 2018
0 Comments

Mësimdhënësit sërish në grevë, Këshilli i Prindërve të Gjakovës e kundërshton

Dita e martë i gjeti sërish mësimdhënësit në grevë. Ndryshe nga java e kaluar, punonjësit e arsimit kësaj radhe mbajtën grevë dyorëshe, duke bërë që mësimi të nis prej orës së tretë. Mësimdhënësit More...

By rdiogjk On Friday, February 16th, 2018
0 Comments

Nga homazhet tek fishekzjarret, ja detajet e festës së pavarësisë në Gjakovë

Për ta shënuar në mënyrë madhështore festën e Pavarësisë se Kosovës, prej të premtes së kaluar ka nisur Java e Pavarësisë që do të kulmojë ditën e shtunë. Drejtoresha e Kulturës, Saranda Hyseni, More...

By rdiogjk On Friday, February 16th, 2018
0 Comments

Policia arreston 15 persona, zbardhet rasti i vjedhjes në Teqenë e “Sheh Banit”

Në zonën e përgjegjësisë së Drejtorisë Rajonale të Policisë në Gjakovë kohët e fundit kanë ndodhur disa vepra penale “vjedhje të rënda”, “grabitje” dhe vepra tjera penale kundër More...

By rdiogjk On Friday, February 16th, 2018
0 Comments

MKK dhe BE do të ndërtojnë 20 shtëpi të tjera për të zhvendosurit

Ministria e Komuniteteve dhe Kthimit bashkë me zyrtarë të UNHCR-së, ka mbajtur në Pejë një tryezë me disa kryetarë dhe përfaqësues të 12 komunave të Rrafshit të Dukagjinit. Arsyeje ishte një projekt More...

By rdiogjk On Friday, February 16th, 2018
0 Comments

Ora e parë iu dedikua pavarësisë së Kosovës

Ora e parë mësimore në të gjitha shkollat e komunës së Gjakovës, njëjtë si në të gjithë vendin, të premten iu kushtua historikut të pavarësisë, sakrificës së popullit shqiptar dhe kontributit të More...

By rdiogjk On Thursday, February 15th, 2018
0 Comments

Qendra më e madhe rekreative për të rinj në rajon do të ndërtohet në Pjetërshan

Gjakova do të bëhet me qendrën më të madhe rekreative për fëmijë dhe të rinj në rajon. Kjo qendër do të ndërtohet në fshatin Pjetërshan dhe është një projekt në partneritet që udhëhiqet nga More...